Zet onze ouderen in het zonnetje!

Sanne Mulder

( Lid van team: Zwolse studententeam )

van totaal € 100 (40%)

Een coffee-to-go met je opa of een Mens Erger Je Niet potje met je oma? Een klein gebaar kan al een grote glimlach tevoorschijn toveren! Wij komen in actie voor de ouderen die vereenzamen in Nederland, jij ook?

Dagelijks zien wij dat ouderen steeds verder verwijdert raken van hun sociale contacten en daarom zouden wij graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren om de eenzaamheid te verminderen die op dit moment heerst onder de oudere generatie. Hoe mooi is het als wij als jonge generatie hier een steentje aan bij kunnen dragen!
Wist je dat bijna de helft van de ouderen zich eenzaam voelt? Meer dan 500.000 mensen voelen zich zelfs ernstig eenzaam! Wij willen door middel van een online sportevent hier graag aandacht aan schenken. Op 27 mei 2021 trekken wij en de ouderen van de zorginstelling Viattence Wezep onze sportkleding aan om mee te doen met een feestelijke sportles waarbij verschillende hits uit de jaren '60 worden gedraaid.
 
De sportles wordt verzorgd door Loek Weimar, regiovrijwilliger bij het Nationaal Ouderenfonds. Loek is één van de trainers van OldStars, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds om sociaal en actief in beweging te blijven met aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Leuk weetje! Loek is zelf al 80 lentes jong en weet dus goed hoe hij jong en oud kan motiveren en activeren om in beweging te komen.
Iedereen die (online) wil meebewegen met de bewoners (en Loek) is van harte uitgenodigd! Het vraagt om een donatie op onze actiepagina en alle opbrengst van deze dag gaan naar het Nationaal Ouderenfonds.
 
Aanmelden voor een van de sportlessen kan door een mailtje te sturen naar: Beweegmetonsmee@outlook.com. Er zijn twee lessen (10:30 tot 11:15) en (12:00 tot 12:45). (Meer) praktische informatie zal via dit mailadres op een later moment worden gecommuniceerd. Zien wij jou (online) 27 Mei? 
Bekijk alle
20-05-2021 | 20:05 Wat een mooie actie Sanne en medestudenten. Natuurlijk supporten wij jou (jullie)! Je bent een topper!
02-05-2021 | 14:17
13-04-2021 | 11:10