Bekijk volgende week de gamemarathon van Game Changers: Gamen tegen Eenzaamheid

26-02-2021 | 18:14

Over iets minder dan een week is het zover, dan begint de gamemarathon van Game Changers voor het Nationaal Ouderenfonds!


Game Changers Nederland is een initiatief welke jaarlijks een gamemarathon organiseert voor een goed doel. Het team bestaat een club enthousiaste gamers en zij zullen, in het weekeinde van 5 t/m 7 maart, drie dagen lang gamen om geld op te halen voor het Nationaal Ouderenfonds.

De gaming marathon zal op vrijdag 5 maart om 12.00uur van start gaan en eindigt op zondag 7 maart om 23.59uur. Tijdens deze dagen zijn er een groot aantal aan gesponsorde games, goodies, hardware en merchandise te winnen. Deze zijn beschikbaar gesteld door grote partijen zoals MSI, Nintendo, PlayStation, Xbox, Trust Gaming, AOC en meer. Al deze prijzen zullen verloot worden onder de donateurs en tevens zullen er een aantal interessante veilingen plaats vinden van toffe en zeldzame gamingcollectibles. Voor een compleet overzicht van alle prijzen, kun je kijken op de website van Game Changers: www.GCNL.one

De games die gespeeld worden tijdens de gamemarathon lopen uiteen van Mario Kart tot Dark Souls. De studio is geheel coronaproef gebouwd, zodat wij toch met maximaal drie personen tegelijkertijd kunnen gamen. De aanwezige gamers zijn daarnaast zeker niet te beroerd om challenges uit te voeren in ruil voor geld. Een aantal voorbeelden zijn onder andere het eten van hete pepers, stroomschokken krijgen tijdens het gamen, zichzelf laten harsen op bijzondere plekken en gamen met maar één oog.

Tijdens de gamemarathon van Game Changers zal het Nationaal Ouderenfonds centraal staan. In deze vreemde tijd waar een coronapandemie de wereld in zijn greep houdt, hebben ouderen in Nederland het heel zwaar. De eenzaamheid is nog nooit zo groot geweest onder deze bevolkingsgroep. Het Ouderenfonds ontwikkelt projecten, diensten en activiteiten die ouderen stimuleren om op een actieve manier ouder te worden, die een leeftijdsvriendelijke omgeving mogelijk maken en eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Dit doen ze op basis van drie uitgangspunten: lokaal werken, samenwerken en werken als katalysator.

In 2016 organiseerde Game Changers zijn eerste gamemarathon. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden waarbij er ieder jaar een nieuw goed doel gesteund wordt. De voorgaande jaren werd er geld opgehaald voor Make-A-Wish, Stichting ALS Nederland, het Nationaal MS Fonds en het Prinses Beatrix Spierfonds. Alle evenementen waren succesvol en hebben elk een prachtig bedrag opgehaald voor het desbetreffende doel.

Wie benieuwd is naar de gamemarathon van Game Changers kan een kijkje nemen op de website, of op social media: FacebookInstagram en Twitch.

Doneren voor deze actie kan via de officiële actiepagina van het Nationaal Ouderenfonds