Zeilschip Hollandsch Diep

U kunt ze helemaal niet gebruiken, u vind ze vreselijk of krijgt al jeuk bij het idee, koop toch onze geitenwollen sokken daar helpt u de ouderen mee!
van totaal € 400 (103%)

NATIONALE OUDERENFONDS. De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodemschepen met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord. Dit evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse wateren weer een gezicht te geven. Met dit jaar 23 platbodemschepen wordt er een traject afgelegd van Goes, via Yerseke, Colijnsplaat, Zierikzee en De Heen om in Willemstad (NB) te eindigen Tijdens die Bietentocht (19 tot 22 oktober) die door de stichting behoud van de Zeeuwse beurtvaart alweer voor de 17e keer wordt georganiseerd wordt er meer van de bemanning gevraagd dan snel zeilen. Creativiteit, doorzettings vermogen en een portie lef. De suikerbieten moeten net als vroeger zo snel mogelijk vervoerd worden over water waarbij dus de snelste zeiltijd telt. Maar dan wel, net als vroeger, onder zeil, zonder gebruik van de moderne hulpmiddelen en de motor, op mankracht dus. Om dit evenement zo traditioneel mogelijk te beginnen zal er op zondag 18 oktober bij de sluis van Goese Sas een prachtig spektakel zijn waarbij Belzen en Zeeuwse trekpaarden de platbodem schepen op paardenkracht gaan "jagen" door het kanaal van Goes. In de verschillende aankomsthavens zullen we de ingezamelde sokken gaan "venten" en de opbrengst schenken aan het Nationale Ouderenfonds. 

Meer weten over de bietentocht? www.bietentocht.nl. ( dit is een particulier initiatief en de organisatie van de bietentocht is niet verbonden aan deze actie. 

Meer weten over de actie? https://www.facebook.com/ZeilschipHollandschDiep 

Bekijk alle
03-11-2015 | 05:10 De opbrengst van de sokkenverkoop van de bietentocht 2015 die dankzij de inspanning van de gehele bemanning tot stand is gekomen. www.bietentocht.nl of www.zeilschiphollandschdiep.nl.