Hardlopen voor eenzame ouderen

22-01-2018 | 10:56

Debbie Meijer is sportief én heeft een hart voor (eenzame) ouderen. Waarom zou je dit dan niet combineren? Dat is precies wat Debbie gaat doen. Op 22 april 2018 rent ze de longen uit haar lijf tijdens de Marathon van Antwerpen. Het geld dat ze daarmee ophaalt doneert ze aan het Nationaal Ouderenfonds.

Het is niet nieuw voor Debbie. Vorig jaar deed ze mee aan de Marathon van Rotterdam. De lengte hiervan bedroeg maar liefst 42,2 kilometer (!). Dat ze het niet voor niks deed, werd duidelijk. Debbie kon dankzij haar deelname namelijk een gesponsord bedrag van € 421,95 schenken aan het Ouderenfonds. Dat motiveerde haar om dit jaar gewoon weer een marathon te rennen. Dit jaar echter niet in Rotterdam, maar in Antwerpen.

Recht op aandacht

Waarom nou precies het Ouderenfonds? Debbie heeft daar een heel duidelijk antwoord op. Haar oma (93) overleed in juni 2016 en de laatste 1,5 jaar woonde zij in een verzorgingstehuis. In het verzorgingstehuis besefte Debbie pas echt hoe eenzaam sommige ouderen zijn. Debbie: “Ik kan me niet voorstellen om zo mijn laatste dagen te moeten ‘slijten’. Ouderen hebben een lang, mooi en misschien wel zwaar leven gehad. En dan ben je ineens sterk afhankelijk van anderen. Wat nou als je weinig bezoek hebt? Deze mensen verdienen toch beter op hun oude dag? Ze hebben recht op aandacht, liefde en een lach.”

Eigen hardloopevent

De hulp aan ouderen kan voor Debbie nooit genoeg zijn. Ze organiseerde in 2016 en 2017 een hardloopevent. Daarmee haalde ze €180,- op voor het Ouderenfonds. Daarnaast las ze in 2016 samen met haar zoon en zijn klas boekjes voor in het bejaardentehuis. En afgelopen kerst schreef ze met de klas van haar zoon kerstkaartjes aan ouderen. En nu is dus de Marathon van Antwerpen aan de beurt. Debbie hoopt op zo veel mogelijk sponsors en donaties. Hoe meer ouderen geholpen kunnen worden, hoe beter.

Kom ook in actie

Met donaties zoals die van Debbie kan het Ouderenfonds ouderen weer uit hun isolement halen. Zo bieden wij bijvoorbeeld uitstapjes, en verschillende projecten en diensten waarbij sociaal contact wordt gestimuleerd. Neem jij ook het heft in handen? Kom zelf in actie! Maak je eigen actiepagina aan.