Kringloopwinkel schenkt aan Ouderenfonds

23-01-2018 | 13:49

Toen Samantha Kraanen (34) het programma van Geer en Goor op tv zag, wist ze het zeker: ze wil iets betekenen voor eenzame ouderen. En hoe kan ze dat nou beter doen dan het te combineren met haar passie voor… antiek?

Samantha houdt zich al lange tijd bezig met het exporteren van antiek. Daar verdient ze haar brood mee. Voor haar werk koopt ze vaak antiek in bij kringloopwinkels. Nu gooit ze het over een andere boeg: ze begint zelf een kringloopwinkel. 10 Procent van de opbrengst doneert ze aan het Nationaal Ouderenfonds.

Eenzaam en verdrietig

“Ik zag het programma van Geer en Goor op tv”, vertelt Samantha. “Dat raakte mij. Ik vond het moeilijk om te zien dat er zo veel ouderen eenzaam en verdrietig zijn. Dat zou niet moeten kunnen. Ik dacht ook meteen aan mijn eigen opa. Hij kwam bijna de deur niet meer uit en vereenzaamde. Ik wilde hier absoluut iets in betekenen. Dat bracht mij op een geweldig idee.”

Opening 3 maart

Samantha’s ouders hadden al lange tijd een zaak te koop staan. Totdat Samantha op het idee kwam een kringloopwinkel te beginnen. Zij kocht het pand over, samen met haar broer. Nu zijn Samantha en haar broer druk bezig met de voorbereidingen. De opening is namelijk 3 maart 2018! “We maken alles schoon en regelen spullen die we kunnen verkopen. We roepen iedereen op oude spullen niet weg te gooien, maar naar een kringloop te brengen. Hergebruiken hiervan is beter voor het milieu én in ons geval helpt het eenzame ouderen.”

Draag jij ook je steentje bij?

Vind jij het ook belangrijk iets voor eenzame ouderen te betekenen? Bedenk zelf een leuke actie, groot of klein. Alle donaties zijn welkom! Met giften kan het Ouderenfonds namelijk weer veel ouderen helpen, bijvoorbeeld door het bieden van een uitstapje.