Nijmeegse Vierdaagse voor eenzame ouderen

25-01-2018 | 10:19

Voor de 4e keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Doe jij het Andrea Volbeda (25) na? 160 Kilometer wandelen is pittig, maar dat schrikt haar niet af. Ze weet namelijk waar ze het voor doet.

Andrea liep al een keer de Vierdaagse voor KWF en voor het Reumafonds. Nu is het Nationaal Ouderenfonds aan de beurt. En die keuze is zeker niet compleet willekeurig. “In 2007 overleed mijn opa”, vertelt Andrea. “Ik woonde toen een tijdje bij mijn oma. Mijn oma voelde zich best alleen en verdrietig. Dat was moeilijk, maar ze vond het fijn dat er iemand in huis was.”

Eenzaamheid met eigen ogen gezien

Andrea hielp al vaker de dagen van eenzame ouderen een stukje vrolijker te maken. Tegelijkertijd gaf dat haar het besef hoe groot het probleem van eenzaamheid is. “Vorig jaar hielp ik een paar keer in een zorginstelling. Ik speelde spelletjes met de ouderen en maakte simpelweg een praatje. Ik zag met eigen ogen hoe eenzaam sommige ouderen zijn. Daar wil ik iets in betekenen. De Vierdaagse lopen voor het Nationaal Ouderenfonds is daar natuurlijk een perfecte manier voor.”

Motivatie komt vanzelf

Het zal je vast niet verbazen dat wandelen een hobby is van Andrea. Ze studeert voor kok, maar de tijd die ze overheeft besteedt ze grotendeels aan wandelen. En dat is ook wel nodig als je de Vierdaagse wil lopen, volgens Andrea. “Ik begin in februari altijd al met trainen. Het lopen van de Vierdaagse is best zwaar. Maar ik loop altijd samen met een wandelmaatje. En iedereen staat te juichen langs de kant. Dat motiveert enorm om door te gaan. Daarnaast weet je natuurlijk waar je het voor doet: dit jaar voor eenzame ouderen.”

Kom jij ook in actie?

Volg jij het voorbeeld van Andrea op? Of bedenk je zelf een leuke actie voor het Nationaal Ouderenfonds? Wij kunnen alle donaties hard gebruiken. Hiermee kunnen we ouderen weer uit hun isolement halen, bijvoorbeeld door het bieden van een uitstapje. Maak je eigen actiepagina aan.