Letterlijk een duit in het zakje voor het Nationaal Ouderenfonds doen. Dat kan bij Anne&Max in Utrecht.

13-03-2018 | 11:05

Karafje water voor het Ouderenfonds

“Gelukkig hoef ik me over mijn eigen ouders niet al teveel zorgen te maken, maar ik vind het schrijnend om te zien hoeveel geïsoleerde ouderen er zijn”, vertelt Paul Haarsma-Bakker, eigenaar van het populaire koffie- en lunchcafé. “De vergrijzing neemt de komende jaren alleen maar toe en daarmee waarschijnlijk ook het aantal eenzame ouderen. We moeten er met zijn allen wat aan doen.”

En daarom komt Anne&Max in actie voor het Nationaal Ouderenfonds. Paul draagt zelf maar al te graag een steentje bij en dus bedacht hij de karaffenactie. Iedereen die bij Anne&Max iets komt eten of drinken, krijgt een karafje kraanwater op tafel. “Dat krijgen onze gasten altijd gratis. Maar de komende 4 maanden vragen wij onze gasten om een kleine bijdrage te doen in het zakje dat aan de karaf hangt. Al het geld dat we hiermee ophalen doneren wij rechtstreeks aan het Ouderenfonds. De reacties zijn echt zo positief! De actie loopt nog maar een paar dagen, maar er wordt al gul gegeven. We hopen hiermee minstens €500 euro op te halen voor het Ouderenfonds.”

Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met deze mooie actie. Heb je zelf ook een leuk idee om geld in te zamelen voor het Ouderenfonds? Word actiestarter! Van rommelmarkt tot sponsorloop, van collectebus op de toonbank tot knutselwerken verkopen. Ontdek hoe jij een actie kunt starten.