Blokje om fietsen naar Kopenhagen brengt bijna 10.000 euro op

10-07-2018 | 10:03

Medewerkers van digital mediabedrijf Detsu Aegis startten op 29 juni met hun Route To Good (R2G). De opbrengst van de 600 kilometere lange fietstocht van Amsterdam naar Kopenhagen gaat dit jaar naar het Ouderenfonds.

Want aldus Detsu Aegis: "de snelle, digitale wereld biedt veel mogelijkheden om gemakkelijk contacten te onderhouden maar uiteindelijke heeft iedereen behoefte aan menselijk contact. Juist ouderen, met een te klein (digitaal) netwerk, willen wij een steuntje in de rug geven. Het is een doel dat ons recht in het hart raakt. Hier fietsen we graag een blokje voor om.’’

Bij het startschot was de BoodschappenPlusBus uit Amstelveen uitgenodigd, de vrijwilligers en de fietsers genoten samen van een ontbijtje voor het vertrek. Met veel tegenwind en na twee kleine valpartijen hebben alle fietsers na vier dagen gezond de eindstreep in Kopenhagen bereikt. Met zijn allen is bijna 10.000 euro opgebracht, een prachtig resultaat van een fantastisch initiatief. Fietsers, bedankt! Hier kan het Ouderenfonds weer activiteiten mee opzetten om ouderen in contact te brengen met anderen.