Game Changers halen ruim €5000,- op

01-04-2021 | 11:21

 

Rowdy Oomen (38) organiseerde een game-weekend voor het Ouderenfonds

“We doen dit al een paar jaar, maar dit keer was de opbrengst hoger dan ooit.” Samen met een groep vrienden haalde Rowdy Oomen uit Aalst op een bijzondere manier ruim € 5.000,- op voor het Ouderenfonds: met een game-weekend!

Rowdy runt een café-restaurant op een camping. “Door corona was het afgelopen jaar zwaar, maar de campings konden deels openblijven. Ik ben er dan ook goed doorheen gekomen.” In zijn vrije tijd gamet hij graag. “Veel mensen denken dat alleen jongeren gamen, maar dat is een misverstand. Mijn vrienden en ik zijn ermee opgegroeid en doen het nog steeds graag.”

Zes jaar geleden besloot hij met zijn vrienden een game-weekend te organiseren. “We zouden ons een weekend lang opsluiten in mijn café. Dat kon prima: in de winter is de camping gesloten. We wilden niet alleen veel lol hebben, maar ook iets doen voor een goed doel. Normaal vragen we mensen via onze Facebook-pagina te kiezen uit twee goede doelen: we kiezen dan de meest populaire. Maar dit jaar stelde een van mijn vrienden het Ouderenfonds voor, omdat hij in een verzorgingstehuis werkt en zag hoeveel eenzaamheid daar was door corona. Toen hebben we unaniem besloten dat als doel te kiezen. Het Ouderenfonds doet hele mooie dingen om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.”

“Hoe dat werkt, geld ophalen door te gamen? In de gamewereld is het populair om via internet te kijken naar twee of meer mensen die samen een game spelen. Vergelijk het maar met het kijken naar een voetbalwedstrijd op tv. In ons weekend hebben wij onze games via internet gestreamed en kijkers opgeroepen om te doneren.  Zij konden ook nog eens mooie prijzen winnen die game-bedrijven gratis ter beschikking hadden gesteld, zoals toetsenborden of koptelefoons. In totaal hebben we € 5.010 opgehaald, meer dan andere jaren!”